Roxy storband tog Infoping till Spanien

Att leda och hålla igång ett storband kräver massor med planering och arbete. Det ska koordineras inför övningar och gig, och man ska se till att det finns noter, lokaler, notställ, ljudanläggning etc. Mitt i allt detta ska man kommunicera med alla musiker så att de har koll på tider, repertoar, reselogistik och annat.

Ett storband består ju av ett stort antal personer som oftast inte jobbar på samma ställe och kanske inte ens på samma tider, så det är en utmaning att hålla kontakten. Som ledare behöver man veta vilka som kommer på repetitionerna och spelningarna annars kan det bli pannkaka av alltihop. Att få ut information på ett effektivt till alla berörda och få respons är därför superviktigt. Det är viktigt att kunna få snabb respons och veta hur många som kommer då det kan vara avgörande om man behöver ta beslut att ställa in en repetition eller tacka nej till ett gig.

Jan Lundberg som är ledare för storbandet Roxy i Piteå har sedan ett tag tillbaka använt Infoping och smarta mobila meddelanden istället för att skicka information med e-post. Med Infoping får Jan hjälp med uppföljningen automatiskt och kan se exakt hur många som läst samt svarat på ett meddelande. Han kan också se vilka som eventuellt inte läst meddelandet ännu, och enkelt skicka en påminnelse till dem för att påskynda ett svar. Alla har ju med sig mobiltelefonen och kan ta emot sms eller pushnotiser.

“Infoping är betydligt mer effektivt än e-post. Nu svarar i princip alla på mina meddelanden och jag slipper jaga och hålla på med listor för att ha koll. Förr visste jag ju inte ens om folk hade kollat sin e-post och jag levde i ovisshet. Nu har jag en mycket bättre möjlighet att kunna följa upp information som skickats, och det är ju superenkelt för alla musiker att ge respons med ett knapptryck. Det var en medlem i bandet som tipsade om Infoping och vi tycker det fungerar utmärkt”, säger Jan Lundberg.

“Vi har precis nyligen varit i södra Spanien på turné och då var Infoping perfekt. Musikerna befann sig ju delvis på olika ställen under dagarna. Med Infoping kunde jag enkelt få iväg information om planerna för dagen och eventuella förändringar så ingen missade viktiga hålltider.”

Mer information om Infoping hittar du på vår hemsida – www.infoping.net