Har inte tid…

 

Du vet den där irriterande känslan när du precis satt dig i soffan och tar upp fjärkontrollen, bara för att inse att du fortfarande inte bytt batterier, så du måste resa dig upp ur soffan för att gå fram till TV:n.

Det är inte mindre irriterande nästa gång du slår dig ner i soffan… men det är ändå lite jobbigare att gå ner för trappen och hämta nya batterier på nedervåningen, än att bara resa dig upp och gå fram och slå på TV:n.

När man till slut en dag får nog och gör sig omaket att gå ner och hämta nya batterier så tar det bara någon minut.  Man kan inte förstå varför man inte tog tag i det tidigare.

Så är det med många saker här i livet. Man är för upptagen (eller för lat) för att ta tag i något som man egentligen vet kommer att underlätta mycket när det väl är gjort.

Det kanske allra tydligaste exemplet är på jobbet. Man har köpt den där tjänsten som man VET kommer att underlätta det vardagliga arbetet, det kommer att spara tid. Men ändå tar det mot att sätta sig in i hur det fungerar, att lära sig något nytt. När man sen väl tagit sig över den där lilla puckeln, så var det så enkelt. Man kan inte förstå varför man inte tog tag i det tidigare.