Smarta sms skapar mer engagemang, högre service och mervärde för både kund och leverantör!

Har du fått sms från tandläkaren, kundklubben eller restaurangen?
Då vet du att för det mesta är det ett sms med en no-reply funktion, och att om du vill få kontakt med avsändaren måste du ringa eller maila tillbaka. I bästa fall svarar de hyfsat snabbt så det går fort. I värsta fall hamnar du i en telefonkö eller så svarar de inte, och så får du lägga tid på att få tag i dem.

Många företag använder sitt företagsnamn som avsändare på sina sms och det är ju lysande, då blir det tydligt vem du fått sms ifrån. Dessvärre går det inte att svara på sådana meddelanden genom att skicka ett sms tillbaka. Om du försöker skicka ett svar hamnar det ute i cyberspace och kommer inte fram.

Jag brukar få sms från tandläkaren ett par dagar innan jag ska på besök som en påminnelse. Om jag fått förhinder måste jag ringa tillbaka för att lämna återbud. Likadant med många andra tjänster, som frisören, bilverkstan, en bokning på restaurang etc.

Ökad möjlighet till dialog = högre kundfokus

Jag ställer mig frågan, varför ska man skicka ut information och stänga möjligheten till engagemang och interaktion med kunden? Egentligen borde no-reply vara ett “no-no” för alla företag (både vad gäller sms och mail). Det är ju bättre att öppna möjlighet till dialog och respons istället för att stänga den. Det senare känns inte så kundfokuserat. Är det något som fler företag borde satsa på är det högre service, och göra det enklare för kunden att få kontakt.

Smarta sms

Exempel på meddelande via ett smart sms

Ett smart sms innehåller någon form av möjlighet att ge respons. Det kan t. ex. vara en länk som gör att du kommer till en mobilanpassad webbsida där du  kan ge respons med en knapptryckning eller lämna en kommentar. På så sätt kan leverantören skapa dialog med kunden utan att det blir för krångligt.

Med smarta sms får företaget en mycket bättre möjlighet att skapa engagemang hos mottagaren samt hjälpa både kund och leverantör att spara tid och pengar. Det är inte ovanligt att folk missar boka av en tid hos till exempel tandläkaren eller restaurangen. Det resulterar i outnyttjade tider och missade intäkter för företaget.

Vill du veta mer?
Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Skrivet av : Nicke Holgersson, medgrundare på Infoping