Ibland är det bättre att veta än att hoppas!

“Hoppet är det sista som överger människan” är ett gammalt välkänt ordspråk. Det ligger mycket i det ordspråket. Utan förhoppningar, drömmar och önskningar skulle nog livet vara ganska trist. Hoppet och drömmarna är det som driver oss framåt och dom påverkar oss att utveckla och utvecklas.

Ibland behöver vi dock mer än att hoppas, vi behöver veta. I väldigt många vardagssituationer är det väldigt mycket bättre och enklare att veta än att hoppas.

Infoping jobbar vi med kommunikation och mätbara kommunikationsprocesser. Vi hjälper våra kunder att kommunicera mer effektivt. Våra kunder ska inte bara hoppas att information når fram, blir mottagen och läst, de ska veta.

Några enkla exempel

  • När man arbetar med krisinformation och vill nå ledning, anställda och olika grupper med viktig information, är det bättre att veta (istället för att hoppas) om informationen nått fram och blivit läst.
  • Driver man en restaurang eller tandläkarklinik etc. kan det vara värdefullt att veta (istället för att hoppas) om kunden kommer på bokad tid, så man slipper onödiga “no show” situationer.
  • Att som transportföretag få bekräftelse på att kunden finns på plats att ta emot en försändelse på utsatt tid, och inte riskera att behöva åka i onödan.

Det går att göra en lång lista på vardagssituationer där det är bättre att veta än att hoppas. I slutändan handlar det om möjligheten att spara tid och pengar, vilket är en stark drivkraft i alla affärsverksamheter.

Nicke Holgersson, Co founder på Infoping